Pittige pruimenchutney

  • Frans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Pittige pruimenchutney

    Pittige pruimenchutney

    Pittige pruimenchutney

=18pxEen pittig bijgerechtje.  Eens in de glazen potjes, 4 weken wachten alvorens op te eten ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg kwetsen
100 g rozijnen
4 uien
1/2 L azijn
1/2 KG donkere basterdsuiker
4 knoflook teentjes
1,5 cm verse gember
4 tl gemberpoeder
1 tl mosterdzaadjes
3 kruidnagels
1 chilipeper
2 tl kaneel
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Spoel de pruimen, halveer ze en verwijder de pit. Maak de uien, gember en knoflook schoon en snipper ze fijn.
2 Breng alle ingredienten samen aan de kook. Roer goed en laat de massa inkoken tot ongeveer jamdikte. Dat kan wel 1 à 2 uur duren, afhankelijk van de hoeveelheid vocht in de pruimen.
3 Giet de chutney meteen in schone, warme potjes. Laat de inhoud volledig afkoelen voor u de potjes afsluit. Pas na 4 weken gebruiken!

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten