Koreaanse rijst bowl met gebakken eitje

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2021

Ken je de Koreaanse keuken al? Vandaag laten we je daarvan een heerlijk en eenvoudig recept zien.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g champignons
4 el zonnebloemolie
300 g zilvervliesrijst
100 ml azijn
2 el suiker
300 g winterpeen
1 komkommer
300 g draadjesvlees (Food by Four)
4 eieren
4 el sweet chilisaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de champignons in plakjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de champignons 10-12 min. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng 100 ml azijn met 100 ml water en 2 el suiker tegen de kook aan. Los al roerend de suiker op en zet het vuur uit.
Schil de winterpeen, rasp grof en doe in een kom. Schaaf de komkommer in plakjes en doe in een kom. Schenk de helft van de zoetzuur over de wortel en de helft over de komkommer. Giet de rijst af en doe terug in de pan.
Verwarm het draadjesvlees volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren. Doe het warme draadjesvlees in een kom en trek met 2 vorken in stukken. Giet de zoetzure wortel en komkommer af.
Verdeel de rijst over 4 kommen of diepe borden. Leg het ei in het midden. Verdeel er de wortel, champignons, komkommer en draadjesvlees omheen. Sprenkel er de chilisaus over en serveer.

Serveertip

Garneer de bowl eventueel met geroosterd sesamzaad en plakjes radijs.

bak eventueel een teentje knoflook en fijngesneden rode peper mee met de champignons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten