Bonenstoof met fetadip

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2021

Vandaag koken we een een heerlijk vega gerecht dat rijk van geur, kleur en smaak is.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 trostomaten
1 paprikamix (3 stuks)
3 el olijfolie
400 g black eyed bonen
220 g zwarte olijven zonder pit
4 Turkse broodjes
15 g platte peterselie
150 g yoghurt Griekse stijl
200 g feta
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Snijd de tomaten en paprika in blokjes van 2 bij 2 cm. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan. Voeg de tomaten en paprika toe en stoof 10 min.
Doe de bonen en olijven in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Bak het brood in 5-8 min. krokant in de oven.
Snijd intussen de peterselie fijn. Schep de yoghurt in een bakje en roer er 1/3 van de peterselie door. Verkruimel er de helft van de feta boven, voeg 1 el olie toe en roer door. Breng op smaak.
Voeg de bonen, olijven en 1/3 van de peterselie toe aan de paprika-tomatenstoof en warm 3 min. mee.
Verkruimel de rest van de feta over de stoof en garneer met de rest van de peterselie. Serveer met de fetadip en het brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten