Romige zalm met mini krieltjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2021

Lekker makkelijk en toch voedzaam eten met deze romige zalm met minikrieltjes. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 el zonnebloemolie
600 g minikrieltjes
250 g zalmfilet met huid
2 tenen knoflook
800 g Provençaalse roerbakmix (2 zakken à 400 g)
1 el bloem
500 ml kookroom 20% vet
100 g Goudse kaas 48+ geraspt pittig (zakje à 250 g)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereidingswijze

Verwarm de ovengrill voor. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de krieltjes 15 min. Schep regelmatig om. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de zalm in 3 min. op de huid krokant.
Snijd intussen de knoflook fijn. Keer de zalm en bak nog 1 min. Zorg dat de zalm nog net niet gaar is. Haal de zalm uit de pan en leg op een bord.
Fruit de knoflook 1 min. in het bakvet van de zalm. Voeg de roerbakmix toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg 1 el bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk er de kookroom bij en roer door. Breng de stoof op smaak.
Schep de krieltjes in de ovenschaal. Verdeel er de groenten met de saus over. Leg er de zalm op met de huid naar boven. Strooi er de kaas over en gratineer 5 min. in de oven.

Serveertip

Roer eventueel een handje fijngesneden peterselie door de stoof.

Voeg eventueel 2 tl gedroogde kruiden zoals oregano, tijm, rozemarijn of Italiaanse kruiden toe aan de krieltjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten