Spaanse tortilla

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-10-2021

Waan je even in Spanje met deze traditionele Spaanse tortilla. Lekker in combinatie met een frisse tomatensalade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g aardappelschijfjes
2 uien
400 g gebroken sperziebonen
4 el olijfolie
500 g tomaten
2 el gedroogde oregano
6 scharreleieren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de aardappelschijfjes 5 min. en spreid ze uit over een bakplaat om af te koelen. Breng voor de sperziebonen een pan water aan de kook. Snijd de uien in halve ringen. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar.
Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en fruit de uienringen 3 min.
Snijd de tomaten in parten. Giet de bonen af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Schep de tomaat, sperziebonen en 1 el oregano om. Besprenkel met 1 el olie. Breng op smaak.
Klop de eieren los in een ruime kom. Voeg de aardappel, uienringen en de rest van de oregano toe. Schep voorzichtig om. Breng op smaak. Laat 15 min. staan.
Verhit 1 el olie in de koekenpan en schep er het aardappelmengsel in. Bak 2 min. op hoog vuur en daarna op laag vuur nog 20 min. met het deksel op de pan. Keer de tortilla met behulp van een bord of deksel en bak nog 5 min. op laag vuur.
Schuif de tortilla op een groot bord en serveer met de tomatensalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten