Kipstoof met pompoen, zwarte bonen & Carribean spice

  • Caribisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2021
  • Kipstoof met pompoen, zwarte bonen & Carribean spice

    Kipstoof met pompoen, zwarte bonen & Carribean spice

    Kipstoof met pompoen, zwarte bonen & Carribean spice

Bouw een Caraïbisch feestje met deze kipstoof met Caribbean spice!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stengels bleekselderij
1 gele paprika
390 g scharrelkipdijfilet
3 el arachideolie
2½ el Euroma by Jonnie Boer Caribbean spice
5 trostomaten
800 g zwarte bonen in blik
400 g koelverse muskaatpompoenstukjes
250 ml heet water
½ bosje salade-ui
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm. Halveer de paprika, verwijder de steel- aanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in reepjes en halveer deze. Snijd de kip in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, bleekselderij, paprika en Caribbean spice 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
2 Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
3 Voeg de tomaten, bonen, pompoen en het hete water toe en breng aan de kook. Laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Roer af en toe.
4 Snijd de salade-ui in dunne ringen. Breng de stoof op smaak met peper en zout en bestrooi met de salade-ui.

Lekker met limoen.

Bron

ah

Serveertip

Bewaartip : Je kunt de stoof 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten