Mediterranen Quinoa met zalm en groente (zoutarm)

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-10-2021

Dit recept heb ik onlangs bedacht voor mijn schoolopdracht, waarbij ik een weekmenu moest bedenken voor prefentie voor ondervoeding bij ouderen.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
500 gram Quinoa
3 moten zalm
1 courgette
1 ui
3 tomaten
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie (30 gram)
Theelepel Tijm
Theelepel basilicum
2 Theelepels peterselie
1 Theelepel komijn
1 Theelepel kerriepoeder
evt. 45 gram cashewnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan
Wokpan
koekenpan
snijplank
mes
pollepel

Bereidingswijze

1. Was de groente en snij deze voor, hak de knoflook fijn en snipper de ui.
2. Bereid de Quinoa volgens de verpakking
3. Verhit 1 el olie in de wok pan en fruit hierin het uitje en de knoflook.
4. Zet het vuur middelhoog en voeg de courgette en de kruiden (behalve het kerriepoeder) toe in de wok pan.
5. Breng de zalm op smaak met peper en zout.
6. Verhit de koekenpan en verwarm 2 el olie. Bak hierin de zalm gaar.
7.Voeg de tomaten toe aan de wok pan. Laat dit even pruttelen.
8. Giet de quinoa af en schep deze op het bord.
9. Schep daarboven op een paar scheppen groente en leg de zalm hierboven op.
10. Voor wat extra smaak kan je er een beetje kerriepoeder eroverheen strooien.
Eetsmakelijk!

Serveertip

Maak het gerecht mooi op door er 15 gram cashewnoten en een beetje kerriepoeder eroverheen te strooien.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten