Indische........ Rookworst.....Smoor

  • Indisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-10-2021
  • Indische........ Rookworst.....Smoor

    Indische........ Rookworst.....Smoor

    Indische........ Rookworst.....Smoor

  • Indische........ Rookworst.....Smoor

    Indische........ Rookworst.....Smoor

    Indische........ Rookworst.....Smoor

  • Indische........ Rookworst.....Smoor

    Indische........ Rookworst.....Smoor

    Indische........ Rookworst.....Smoor

  • Indische........ Rookworst.....Smoor

    Indische........ Rookworst.....Smoor

    Indische........ Rookworst.....Smoor

  • Indische........ Rookworst.....Smoor

    Indische........ Rookworst.....Smoor

    Indische........ Rookworst.....Smoor

  • Indische........ Rookworst.....Smoor

    Indische........ Rookworst.....Smoor

    Indische........ Rookworst.....Smoor

  • Indische........ Rookworst.....Smoor

    Indische........ Rookworst.....Smoor

    Indische........ Rookworst.....Smoor

 Ik kan bijna geen ander Hollands product bedenken, dat zó Oerhollands is als de ROOKWORST. Ja, drop misschien dan.Rookworst is veelzijdig en lekker bij stamppotjes , in bruine bonen of erwtensoep. Lekker als snackplakjes bij de borrel . Maar je kunt er ook een verrukkelijke  Indische variant mee maken. Lekker licht pittig en Indisch gekruid. Zo zet je dan snel in combinatie met bijvoorbeeld een paksoi stamppotje of hutspot een Fusion gerecht op tafel .  Ik had nog peen en pastinaken liggen en heb deze gebruikt in combinatie met de Indische rookworst. Een heerlijke combi met het zoetige van de pastinaken en de licht pittige rookworst. Echt eens iets anders. Ik gebruikte er onderstaand recept voor, dat ik in de bereidingswijze iets heb aangepast, door ui niet mee te koken, maar halve uiringen van 2 uien zachtjes bruin te fruiten en deze als laatste door de Pastinaak-winterpeenpuree met ui te roeren. Nog lekkerder zo.

Pastinaak-winterpeenpuree-met-ui   Natuurlijk kun je er ook rijst en Oosterse wokgroente erbij serveren.   

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 verse rookworst van de slager in plakjes gesneden
1 kleine ui, heel fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
¼ tl gemberpoeder
¼ tl gemalen komijn.
¼ tl gemalen koriander
 1 tl sambal badjak
kneep limoensap
50 -75 ml ketjap manis
neutrale olie om in te bakken
gebakken uitjes ter garnering.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Verhit wat neutrale olie in een koekenpan en fruit hierin de ui samen met de knoflook zachtjes glazig. Voeg de in plakjes gesneden rookworst toe en bak ze mee, totdat ze lichtjes bruin zijn. Voeg vervolgens de gember, komijn, koriander en sambal toe . Bak de kruiden even mee. Blus het geheel met de ketjap manis en het sap van de limoen en laat dit op een zacht vuurtje 20 minuten zachtjes pruttelen. Verdun de saus eventueel met wat heet water mocht deze wat aan de dikke kant zijn.

Bron

Lekker Tafelen Eigen tekst, foto's en naar eigen smaak aangepast.

Serveertip

Serveer de Indische rookworst bijvoorbeeld op je eigen favo stamppot .

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten