Mosselen à la crème
- Frans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lekker weggeweest in eigen land? Of misschien nog een vakantie in het vooruitzicht? Deze zomer zetten wij de Hollandse recepten in het zonnetje, want wat heeft onze keuken toch veel heerlijke recepten! Liefhebber van mosselen? Probeer dan zeker deze mosselen à la crème uit de stoomoven.
Ingrediënten 2 personen
1 kg. mosselen1 stuks sjalot gesnipperd
2 stengels bleekselderij fijngesneden
2 tenen knoflook geperst
1/4 bosje peterselie gehakt
150 ml. witte wijn
300 ml. slagroom
Boter
Benodigdheden
SauspanStoomovenpan met gaatjes
Bereidingswijze
Verwarm een sauspan en doe hier de boter in.
Fruit de sjalot, knoflook en bleekselderij aan tot deze glazig is.
Blus af met witte wijn en kook tot de helft in.
Voeg de slagroom toe en kook tot de helft in, breng op smaak met peper en zout.
Was de mosselen en maak deze schoon(baard verwijderen), gooi de kapotte schelpen weg.
Doe de mosselen in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.
Stomen 85ºC. Tijd: 12-15 minuten.
Wanneer e mosselen open staan, zijn ze klaar.
Meng de roomsaus met de gehakte peterselie door de mosselen.
Serveer de mosselen direct.
Bron
Miele
Serveertip
Lekker met Vlaamse frites uit de oven.