Mosselen à la crème

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Mosselen à la crème

    Mosselen à la crème

    Mosselen à la crème

Lekker weggeweest in eigen land? Of misschien nog een vakantie in het vooruitzicht? Deze zomer zetten wij de Hollandse recepten in het zonnetje, want wat heeft onze keuken toch veel heerlijke recepten! Liefhebber van mosselen? Probeer dan zeker deze mosselen à la crème uit de stoomoven.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 kg. mosselen
1 stuks sjalot gesnipperd
2 stengels bleekselderij fijngesneden
2 tenen knoflook geperst
1/4 bosje peterselie gehakt
150 ml. witte wijn
300 ml. slagroom
Boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Sauspan
Stoomovenpan met gaatjes

Bereidingswijze

Verwarm een sauspan en doe hier de boter in.
Fruit de sjalot, knoflook en bleekselderij aan tot deze glazig is.
Blus af met witte wijn en kook tot de helft in.
Voeg de slagroom toe en kook tot de helft in, breng op smaak met peper en zout.
Was de mosselen en maak deze schoon(baard verwijderen), gooi de kapotte schelpen weg.
Doe de mosselen in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.
Stomen 85ºC. Tijd: 12-15 minuten.
Wanneer e mosselen open staan, zijn ze klaar.
Meng de roomsaus met de gehakte peterselie door de mosselen.
Serveer de mosselen direct.

Bron

Miele

Serveertip

Lekker met Vlaamse frites uit de oven.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

victorv avatar
victorv

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten