Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-10-2021
  • Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

    Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

    Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

  • Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

    Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

    Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

  • Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

    Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

    Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

  • Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

    Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

    Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

  • Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

    Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

    Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

  • Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

    Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

    Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

  • Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

    Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

    Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

  • Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

    Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

    Bruine bonensoep met een Oosterse twist.

Een hartverwarmende en gezonde bruine bonensoep. Een soep voor herfstige,  koude , natte , gure dagen. Als lunch of hoofdgerecht met eventueel  een vers afgebakken bruin broodje. Lekker snel klaar en met een Oosterse twist. Voeg aan tafel nog wat sambal toe, mocht je wat meer pit willen. Voldoende ook voor 3 à 4 personen als voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 rode ui geschild in vieren
1 prei in ringetjes en gewassen en uitgelekt
100 gram gerookt ontbijtspek
1 pot bruine bonen uitlek gewicht 465 gram afgespoeld en uitgelekt
2 teen knoflook gesnipperd
2 stuks verse kurkuma geschild
1 sereh stengel enkele malen ingekerfd

1 tl sambal badjak
1 tl kerriepoeder
1 el mosterd
1 blikje tomatenpuree
1 liter kippenbouillon van 1 blok met minder zout

Om te garneren wat gesnipperde peterselie
Gefrituurde uitjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
soeppan, hapjespan, zeef, snijplank en mes.

Bereidingswijze



Bak de plak ontbijtspek uit in een droge hapjespan. Laat op keukenpapier uitlekken. Snij dan in kleine reepjes of blokjes. Fruit in het overgebleven vet de ui en de knoflook even aan. Voeg de kurkuma en de sereh toe en bak ze even mee.

Voeg de preiringen toe en bak deze 5 minuten zachtjes mee. Vervolgens gaan de mosterd, tomatenpuree, kerrie en de sambal erbij. Roer door elkaar en laat 1 minuutje pruttelen.

Breng alles over in een soeppan en voeg 1 liter heet water met het kippenbouillonblokje toe. Laat 7 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Voeg als laatste de afgespoelde en uitgelekte bruine bonen toe , alsmede de spekblokjes. Laat nog 7 minuten koken met het deksel op de pan.

Serveer de soep in grote voorverwarmde kommen met wat gesnipperde bladpeterselie en gefrituurde uitjes.

Serveertip

Vis voor het serveren de sereh en de kurkuma uit de pan. Schil de kurkuma met om elke hand een plastic boterhammenzakje. Zo voorkom je gele handen. Ook lekker zonder spekjes als vegetarische variant.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten