Pizza baguette Bolognese

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-10-2021

Een gerecht met rode wijn, gepelde tomaten en mozzarella, meer heb je niet nodig om je in Italië te wanen

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
een klont boter
200 g gemengd gehakt
1 afbak stokbrood
1 uit
1 teentje look
1 wortel
1 stengel selder
1 eetlepel tomatenpuree
½ dl rode wijn
enkele takjes tijm
1 blaadje laurier
peper
zout
200 g gepelde tomaten
½ courgette
een beetje olijfolie
50 g gemalen mozzarella of gewone geraspte kaas

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grillplan

Bereidingswijze


Laat de grillpan heet worden. Laat hierna een klont boter smelten en bak het gehakt in de boter bruin. Bak het stokbroodje in een voorverwarmde oven van 180°C volgens de instructies van de verpakking.

Pel de ui en de look, snipper ze fijn en voeg ze toe aan het gehakt. Schil daarna de wortelen, snijd ze fijn en voeg ze toe. Doe tot slot hetzelfde met de selder.

Voeg de tomatenpuree toe, laat even bakken en blus met de rode wijn. Voeg vervolgens tijm en laurier toe. Kruid met peper en zout en voeg er ook de gepelde tomaten aan toe.

Breng de saus aan de kook en laat even pruttelen.

Snijd de courgette in plakken, kruid ze met peper en zout en een likje olijfolie en gril ze.

Snijd het broodje in twee en besprenkel met wat olijfolie. Rooster vervolgens het brood nog even onder grill. Leg nadien de plakjes courgette op het brood en bedek de plakken met wat lepels spaghettisaus.

Strooi de gemalen mozzarella erover en gratineer onder de grill.

Bron

Dagelijkse kost - vlaams kookprogramma op tv

Serveertip

In plaats van de selder stengel kan je ook champignons gebruiken.
Lekker met een groene salade van ijsbergsla.

Bekijk ook het recept op de dagelijkse kost website:
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/pizza-baguette-bolognese

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten