Zoerfruit - vegan zoervleis

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-10-2021

Jackfruit is een goede vervanger voor draadjesvlees! Dit recept is gebaseerd op het zoervleis zoals dat in eetcafe Sjiek in Maastricht wordt gemaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 blik (pulled) young jackfruit (280g uitlekgewicht)
2 el bloem
zout en peper
50gr plantaardige boter
4 uien, in halve ringen
200 ml rode wijn
4el rode wijnazijn
4el balsamico azijn
6 jeneverbessen
4 kruidnagels
4 laurierblaadjes
5 takjes tijm
2plakken peperkoek
2el appelstroop
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Spoel de jackfruit af en dep droog
Indien je geen pulled jackfruit hebt, maar gewone, trek uit elkaar
doe de jackfruit snippers met bloem, zout en peper in een kom en schud ze door de bloem
verhit de boter in een braadpan en bak daarin het jackfruit
haal de snippers eruit als ze licht gebruind zijn
bak in de overgebleven boter (met een extra klontje indien nodig) de uien op middelhoog vuur zacht in 10-15min
roer af en toe
doe de jackfruit terug in de pan, samen met de wijn, azijn en specerijen
breng aan de kook en laat 30min zachtjes stoven met een deksel op de pan
haal de specerijen eruit, verkruimel de peperkoek boven de pan en roer de appelstroop erdoor
roer net zo lang tot de saus gaat binden, voeg een scheutje water toe als de saus te dik wordt.

Bron

Volkskrant - Volkskeuken

Serveertip

eet op z'n limburgs met dikke friet, (vegan) mayo en een salade of gekookte sperziebonen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten