Franse uiensoep

  • Frans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Franse uiensoep

    Franse uiensoep

    Franse uiensoep

Franse uiensoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilogram uien
4 eetlepels roomboter
5 takjes tijm
1 eetlepel bloem
2 kippenbouillontabletten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan

Bereidingswijze

Snijd de uien in halve ringen. Smelt vervolgens de boter in een grote pan met dikke bodem. Bak de uien samen met de tijmblaadjes en een snufje zout op middelhoog vuur voor circa 25 minuten. Roer regelmatig tot de uien zacht, gekarameliseerd en goudbruin zijn. Schep de bloem bij de uien en bak deze 5 minuten mee. Schenk langzaam 1l water bij de uien, verkruimel de bouillontabletten erboven en laat de soep 5 minuten op een laag vuur pruttelen.

Bron

Dirk

Serveertip

Verdeel de soep over 4 borden en leg er een sneetje stokbrood met gesmolten kaas erop.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

paula_bijl avatar
paula_bijl

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten