Franse uiensoep
- Frans, Voorgerecht
- 30-60 min.
Franse uiensoep
Ingrediënten 4 personen
1 kilogram uien4 eetlepels roomboter
5 takjes tijm
1 eetlepel bloem
2 kippenbouillontabletten
Benodigdheden
panBereidingswijze
Snijd de uien in halve ringen. Smelt vervolgens de boter in een grote pan met dikke bodem. Bak de uien samen met de tijmblaadjes en een snufje zout op middelhoog vuur voor circa 25 minuten. Roer regelmatig tot de uien zacht, gekarameliseerd en goudbruin zijn. Schep de bloem bij de uien en bak deze 5 minuten mee. Schenk langzaam 1l water bij de uien, verkruimel de bouillontabletten erboven en laat de soep 5 minuten op een laag vuur pruttelen.
Bron
Dirk
Serveertip
Verdeel de soep over 4 borden en leg er een sneetje stokbrood met gesmolten kaas erop.