Geroosterde pompoen, schorseneren, worteltjes, champignons
- Belgisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
Heerlijke groentenschotel als bijgerecht of als vegetarisch hoofdgerecht
Ingrediënten 4 recipe.people
1 pompoen (muskaatpompoen, in schijven van 3 mm)4 schorseneren (proper gespoeld en geschild, in stukken van 3 cm)
10 kleine wortelen (met loof, goed geschrobd )
1 bol knoflook (gehalveerd)
100 g champignons
peper
zout
gedroogde tijm
gedroogde oregano
gedroogde rozemarijn
verse salie (enkele blaadjes)
verse laurier (enkele blaadjes)
verse tijm (enkele takjes)
olijfolie
Bereidingswijze
1 Doe alle groenten, behalve de champignons, in een ovenschotel. Besprenkel met olijfolie en verdeel de kruiden erover.
2 Stoof de groenten gaar in een voorverwarmde oven van 180°C. Schep ze regelmatig om. Voeg de champignons toe als de overige groenten bijna gaar zijn.
Bron
libelle-dishcover