Zwarte bonen met salami, paprika en appelchutney
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 30-09-2021
Nog maar kort geleden kennis gemaakt met zwarte bonen. Dat was een goede kennismakeing. De boontjes zijn klein en zeker niet melig. De pittige salami (kleine wat dikkere plakjes) heb ik zonder vet uitgebakken, rode ui even meegebakken, evenals de stukjes tomaat en paprikaringetjes.
Afgeblust met wat rode wijn en dan op smaak gemaakt met mosterd en de appelchutney. Heerlijk !
Ingrediënten 2 personen
1 blikje zwarte bonen, afgespoeld en uitgelektPlm. 100 gram plakjes stevige salamiworst, zonder olie bakken
2 kleine rode uien, gesnipperd
4 tomaten, ontveld in kleine stukjes
Scheut rode wijn
2 lente-uitjes in ringetjes
3 gele mini paprika's in ringetjes
Wat chilivlokken
Peper, zout
½ eetlepel mosterd
1 eetlepel appelchutney
Benodigdheden
hapjespanBereidingswijze
Snij de plakjes salamiworst eventueel wat kleiner.
Bak de salami in een droge koekenpan knapperig en lichtbruin.
Voeg de gesnipperde uien eraan toe en bak ze even mee.
Voeg de stukjes tomaat en de paprikaringetjes hieraan toe en bak ook even mee.
Blus af met een scheutje rode wijn en laat de wijn wat inkoken.
Meng de uitgelekte zwarte bonen, mosterd en de appelchutney erdoor en maak op smaak met peper, zout en chilivlokken.
Serveertip
Eet dit lekkere pannetje met een salade en eventueel wat gebakken aardappelen.
Geen appelchutey in huis? Kijk eens bij mijn recept op:
https://www.smulweb.nl/recepten/1384619/Appel-chutney-voor-de-zogenaamde-ploughmans-lunch)
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties