Zwarte bonen met salami, paprika en appelchutney

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-09-2021
  • Zwarte bonen met salami, paprika en appelchutney

    Zwarte bonen met salami, paprika en appelchutney

    Zwarte bonen met salami, paprika en appelchutney

Nog maar kort geleden kennis gemaakt met zwarte bonen. Dat was een goede kennismakeing. De boontjes zijn klein en zeker niet melig. De pittige salami (kleine wat dikkere plakjes) heb ik zonder  vet uitgebakken, rode ui even meegebakken, evenals de stukjes tomaat en paprikaringetjes.
Afgeblust met wat rode wijn en dan op smaak gemaakt met mosterd en de appelchutney. Heerlijk !

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 blikje zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
Plm. 100 gram plakjes stevige salamiworst, zonder olie bakken
2 kleine rode uien, gesnipperd
4 tomaten, ontveld in kleine stukjes
Scheut rode wijn
2 lente-uitjes in ringetjes
3 gele mini paprika's in ringetjes
Wat chilivlokken
Peper, zout
½ eetlepel mosterd
1 eetlepel appelchutney
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan

Bereidingswijze

Snij de plakjes salamiworst eventueel wat kleiner.
Bak de salami in een droge koekenpan knapperig en lichtbruin.
Voeg de gesnipperde uien eraan toe en bak ze even mee.
Voeg de stukjes tomaat en de paprikaringetjes hieraan toe en bak ook even mee.
Blus af met een scheutje rode wijn en laat de wijn wat inkoken.
Meng de uitgelekte zwarte bonen, mosterd en de appelchutney erdoor en maak op smaak met peper, zout en chilivlokken.

Serveertip

Eet dit lekkere pannetje met een salade en eventueel wat gebakken aardappelen.
Geen appelchutey in huis? Kijk eens bij mijn recept op:
https://www.smulweb.nl/recepten/1384619/Appel-chutney-voor-de-zogenaamde-ploughmans-lunch)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten