Kabeljauwhaas op een zoet-romig bedje witlof met mosterd....
- Wereld, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Geen fan van witlof vanwege de licht bittere smaak? Probeer het eens op deze manier en je zult versteld staan. Manlief ook geen held met witlof kon de groente op deze manier zeer waarderen. Voor hem heb ik er een gekookt aardappeltje bij geserveerd.
Ingrediënten 2 personen
4 struikjes witlof2 stuks kabeljauwfilet van 150 gram ( kabeljauwhaas)
125 gram crème fraîche ( demi crème fraîche)
sap van 1/2 citroen
1 volle el grove mosterd( Limburgse)
1 volle el gembersiroop
50 gram ongezouten roomboter( 25 gram)
peper en zout naar smaak
2 volle el bloem
Benodigdheden
snijplank, mes, hapjespan
Bereidingswijze
Maak de witlofstuikjes schoon, halveer ze en snij de kern eruit. Snij ze vervolgens in dunne reepjes.
Dep de kabeljauw droog, bestrooi met peper en zout naar smaak en bestuif de vis rondom met bloem
Verhit de roomboter in een grote hapjespan de en bak de kabeljauw ( afhankelijk van de dikte 3 minuten per kant. Leg ze op een (voorverwarmd) bord en hou ze onder aluminiumfolie warm..
Bak de witlof in de resterende boter al omscheppend in 3 minuten beetgaar.
Voeg de mosterd, gembersiroop, crème fraîche en citroensap toe en roer een minuutje door elkaar zodat alles warm wordt.
Verdeel de witlof over 2 liefst ( voorverwarmde borden) en leg er de kabeljauw op. Serveer en geniet.
Bron
Visrecepten .nl iets aangepast met eigen tekst en foto's