Kabeljauwhaas op een zoet-romig bedje witlof met mosterd....

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-09-2021
  • Kabeljauwhaas op een zoet-romig bedje witlof met mosterd....

    Kabeljauwhaas op een zoet-romig bedje witlof met mosterd....

    Kabeljauwhaas op een zoet-romig bedje witlof met mosterd....

  • Kabeljauwhaas op een zoet-romig bedje witlof met mosterd....

    Kabeljauwhaas op een zoet-romig bedje witlof met mosterd....

    Kabeljauwhaas op een zoet-romig bedje witlof met mosterd....

  • Kabeljauwhaas op een zoet-romig bedje witlof met mosterd....

    Kabeljauwhaas op een zoet-romig bedje witlof met mosterd....

    Kabeljauwhaas op een zoet-romig bedje witlof met mosterd....

  • Kabeljauwhaas op een zoet-romig bedje witlof met mosterd....

    Kabeljauwhaas op een zoet-romig bedje witlof met mosterd....

    Kabeljauwhaas op een zoet-romig bedje witlof met mosterd....

  • Kabeljauwhaas op een zoet-romig bedje witlof met mosterd....

    Kabeljauwhaas op een zoet-romig bedje witlof met mosterd....

    Kabeljauwhaas op een zoet-romig bedje witlof met mosterd....

  • Kabeljauwhaas op een zoet-romig bedje witlof met mosterd....

    Kabeljauwhaas op een zoet-romig bedje witlof met mosterd....

    Kabeljauwhaas op een zoet-romig bedje witlof met mosterd....

Geen fan van witlof vanwege de licht bittere smaak? Probeer het eens op deze manier en je zult versteld staan. Manlief ook geen held met witlof kon de groente op deze manier zeer waarderen. Voor hem heb ik er een gekookt aardappeltje bij geserveerd.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 struikjes witlof
2 stuks kabeljauwfilet van 150 gram ( kabeljauwhaas)
125 gram crème fraîche ( demi crème fraîche)
sap van 1/2 citroen
1 volle el grove mosterd( Limburgse)
1 volle el gembersiroop
50 gram ongezouten roomboter( 25 gram)
peper en zout naar smaak
2 volle el bloem
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, hapjespan

Bereidingswijze

Maak de witlofstuikjes schoon, halveer ze en snij de kern eruit. Snij ze vervolgens in dunne reepjes.


Dep de kabeljauw droog, bestrooi met peper en zout naar smaak en bestuif de vis rondom met bloem

Verhit de roomboter in een grote hapjespan de en bak de kabeljauw ( afhankelijk van de dikte 3 minuten per kant. Leg ze op een (voorverwarmd) bord en hou ze onder aluminiumfolie warm..

Bak de witlof in de resterende boter al omscheppend in 3 minuten beetgaar.
Voeg de mosterd, gembersiroop, crème fraîche en citroensap toe en roer een minuutje door elkaar zodat alles warm wordt.

Verdeel de witlof over 2 liefst ( voorverwarmde borden) en leg er de kabeljauw op. Serveer en geniet.

Bron

Visrecepten .nl iets aangepast met eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 01-10-2021

Hoi Petra, dankjewel voor je reactie. Is idd een mooie combinatie en de gembersiroop is er heerlijk bij.

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 01-10-2021

Sorry Els, dat wist ik niet. Elke week zoek ik een weekmenu met 2x vis, probeer 1x vegetarisch 2 x gevogelte en 2x vlees. Ik selecteer dan recepten , waarvan ik weet, dat manlief ze zal waarderen. Bovendien probeer ik wat groente betreft zo vaak mogelijk te variëren. Ik ben een alleseter. Ik kijk helaas niet op SW of dat een bepaald recept er al opstaat. Lieve groetjes Lidy

meeuw405 avatar
meeuw405 01-10-2021

Ik vind dit een heerlijk recept maar moet er bij vermelden dat ik deze in 2007 al geplaatst heb op mijn eigen site.

pwiggers avatar
pwiggers 30-09-2021

Leuk om ook gembersiroop te gebruiken in de saus Lidy. Ik heb ook een recept van witlof met kabeljauw op mijn pagina staan. Ik vind het een verrukkelijke combinatie. Ga zeker een keer de gembersiroop gebruikenin mijn recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten