Amandelboterkoekje
- Wereld, Banket
- 60-120 min.
- Geplaatst op 30-09-2021
Notenkoekjes zijn altijd heerlijk probeer deze ook met hazelnoten
Ingrediënten 6 personen
250 gr bloem125 gr witte basterdsuiker
175 gr ijskoude boter
50 gr amandelmeel
snufje zout
paar druppels bittere amandel-essence
½ ei geklopt + amandelsnippers ter decoratie
Bereidingswijze
Meng in de hakmolen van je keukenmachine, die met de s-vormige messen) de bloem met de suiker, het zout en de amandelmeel.
Doe dit op een lage snelheid.
Voeg de koude boter in blokjes gesneden toe tegelijk met de druppels bittere amandelessence.
Laat de machine draaien tot een samenhangende deegbal is ontstaan.
Rol het deeg tot een lange rol en leg deze rol minstens een uur in de koelkast om de boter weer goed stijf te laten worden.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Snij van de koude rol deeg plakjes van ongeveer ½ tot 1 cm dikte.
Bestrijk ze dun met het geklopte ei en strooi er wat amandelsnippers over.
Bak de koekjes in ongeveer een half uur gaar en laat ze op een rooster afkoelen.
30 minuten is veel te lang volgende keer 20 min proberen
Bron
De K van Koken
Serveertip
Wil je liever hazelnootkoekjes, vervang de amandelen dan door hazelnoten. Meet 50 gr hazelnoten en hak deze in een kleine hakmolen tot hazelnootmeel en laat de bittere amandel-essence weg.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties