Worstenbroodjes met groenten

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-09-2021
  • Worstenbroodjes met groenten

    Worstenbroodjes met groenten

    Worstenbroodjes met groenten

=18pxWorstenbroodje net iets anders  ; boordevol groenten, maar die zitten lekker verstopt.   Lekker warm of koud met ketchup of uienchutney.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g gemengd gehakt
5 cm chorizoworst (droge)
2 wortelen
1/2 courgette
100 g erwten (diepvries)
1 ui
1 knoflookteentje
8 vierkantjes bladerdeeg (van ongeveer 14 cm)
75 g paneermeel
75 g geraspte kaas
2 eieren
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui heel fijn, plet de knoflook en snij de chorizo, courgette en wortelen in heel fijne blokjes.
2 Stoof de ui, knoflook en wortelen aan in een scheutje olijfolie en laat 10 minuten garen op een zacht vuur. Voeg de erwten, courgette en chorizo toe en laat alles verder garen tot de groenten zacht zijn. Kruid met peper en zout en laat even afkoelen.
3 Meng het gehakt met 1 eidooier, het paneermeel, de gebakken groenten en de kaas en kruid met peper en zout. Maak met je handen worstjes van de gehaktvulling, leg er telkens eentje op een vel bladerdeeg en rol op. Bestrijk de bladerdeegrolletjes met eigeel en leg ze op een bakplaat.
4 Bak de worstenbroodjes 35 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten