Super ovenschotel met spruitjes, tomaten, gehakt en aardappelpuree
- Duits, Ovenschotel
- 20-30 min.
In deze verrukkelijke spruitjesschotel zit onderin de lekkere smeuïge aardappelpuree en daarop het gehaktmengsel met tomaat en de beetgaar gekookte spruitjes. Hierover gaat de geraspte kaas en dan in de oven tot de kaas is gesmolten.
Ingrediënten 3 personen
400 gram spruitjes, schoongemaaktZout, peper
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels zonnebloemolie
350 gram rundergehakt
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels milde paprikapoeder
½ eetlepel vloeibare honing
200 ml tomatenblokjes
Aardappelpuree
600 gram kruimige aardappelen
zout
150 ml warm melk
25 gram roomboter
½ theelepel geraspte nootmuskaat
Plm. 40 gram geraspte belegen kaas
Benodigdheden
Vergiet
grote koekenpa
pannen voor de spruitjes en aardappelpuree
ovenschaal
aardappelstamper
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte.
Aardappelen gaar koken in water met zout. Afgieten en goed laten droogstomen.
Aardappelen stampen met een aardappelstamper en samen met de melk en de boter een lekkere aardappelpuree maken. Op smaak maken met peper en nootmuskaat.
Spruitjes beetgaar koken in water met zout. In vergiet laten uitlekken.
Olie in een grote koekenpan verhitten. Gehakt hierin kruimelig en lichtbruin bakken. Gesnipperde ui even meebakken.
Tomatenpuree toevoegen en 2 minuten meebakken. Tomatenblokjes toevoegen en alles nu goed door elkaar mengen. Op smaak maken met peper, zout, paprikapoeder en honing of een theelepeltje suiker.
Spruitjes mengen met de gehaktmassa.
Onderin de ovenschaal de aardappelpuree verdelen (ook een beetje aan de zijkanten).
Spruitjes/gehaktmengsel over de aardappelpuree verdelen.
Kaas erover strooien en plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven bakken tot de kaas is gesmolten.