Super ovenschotel met spruitjes, tomaten, gehakt en aardappelpuree

  • Duits, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-09-2021
  • Super ovenschotel met spruitjes, tomaten, gehakt en aardappelpuree

    Super ovenschotel met spruitjes, tomaten, gehakt en aardappelpuree

    Super ovenschotel met spruitjes, tomaten, gehakt en aardappelpuree

  • Super ovenschotel met spruitjes, tomaten, gehakt en aardappelpuree

    Super ovenschotel met spruitjes, tomaten, gehakt en aardappelpuree

    Super ovenschotel met spruitjes, tomaten, gehakt en aardappelpuree

In deze verrukkelijke spruitjesschotel zit onderin de lekkere smeuïge aardappelpuree en daarop het gehaktmengsel met tomaat en de beetgaar gekookte spruitjes. Hierover gaat de geraspte kaas en dan in de oven tot de kaas is gesmolten.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
400 gram spruitjes, schoongemaakt
Zout, peper
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels zonnebloemolie
350 gram rundergehakt
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels milde paprikapoeder
½ eetlepel vloeibare honing
200 ml tomatenblokjes
Aardappelpuree
600 gram kruimige aardappelen
zout
150 ml warm melk
25 gram roomboter
½ theelepel geraspte nootmuskaat
Plm. 40 gram geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vergiet
grote koekenpa
pannen voor de spruitjes en aardappelpuree
ovenschaal
aardappelstamper

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte.

Aardappelen gaar koken in water met zout. Afgieten en goed laten droogstomen.
Aardappelen stampen met een aardappelstamper en samen met de melk en de boter een lekkere aardappelpuree maken. Op smaak maken met peper en nootmuskaat.

Spruitjes beetgaar koken in water met zout. In vergiet laten uitlekken.
Olie in een grote koekenpan verhitten. Gehakt hierin kruimelig en lichtbruin bakken. Gesnipperde ui even meebakken.
Tomatenpuree toevoegen en 2 minuten meebakken. Tomatenblokjes toevoegen en alles nu goed door elkaar mengen. Op smaak maken met peper, zout, paprikapoeder en honing of een theelepeltje suiker.
Spruitjes mengen met de gehaktmassa.
Onderin de ovenschaal de aardappelpuree verdelen (ook een beetje aan de zijkanten).
Spruitjes/gehaktmengsel over de aardappelpuree verdelen.
Kaas erover strooien en plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven bakken tot de kaas is gesmolten.

Laatste reacties

rowi1 avatar
rowi1 29-11-2021

meegenomen, binnenkort proberen, dankjewel

magdas avatar
magdas 02-10-2021

Lekker Petra het wordt weer herfst en winter, laten wij nou dol zijn op spruitjes! Bedankt voor het recept.

standaardmolen avatar
standaardmolen 02-10-2021

Dank je Petra. Groeten, Leni

pwiggers avatar
pwiggers 01-10-2021

Dag Leni, ik heb in dit recept 200ml (dus een half blikje) tomatenblokjes met vocht gebruikt. Groetjes, Petra.

standaardmolen avatar
standaardmolen 01-10-2021

Hallo Petra, deze ovenschotel met spruitjes lijkt me erg lekker! Even een vraagje, moet ik de tomatenblokjes met of zonder vocht gebruiken? Hartelijke groet, Leni

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten