Toetje met kersen en witte chocolade

  • Wereld, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-09-2021

Heerlijk nagerecht en zo makkelijk te maken. Het is ook heerlijk met verse aardbeien 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 Bastogne-koekjes
25 g ongzouten roomboter
250 ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker
1 à 2 el poedersuiker
80 g witte chocolade, in kleine stukjes gebroken + stukje extra om te raspen voor garnering
100 g verse roomkaas (bijv. Monchou)
16 verse kersen*
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 (niet te grote) glaasjes
Keukenmachine met hakmes
Elektrische mixer met gardes
Bakspatel
Kersenontpitter

Bereidingswijze

Maal de bastognekoek fijn in de keukenmachine met hakmes.
Smelt de boter in een pan op het vuur of afgedekt in de magnetron.
Roer de gesmolten boter door het koekkruim.
Verdeel het koekkruim over de bodem van de vier glaasjes.

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
Smelt de witte chocolade au bain-marie of afgedekt in de magnetron.
Klop de roomkaas luchtig.
Klop al roerend de witte chocolade door de roomkaas.
Spatel de roomkaas door de slagroom.
Proef of je het mengsel zoet genoeg vindt, anders kun je naar eigen smaak de poedersuiker toevoegen.
Verdeel het roomkaasmengsel over de vier glaasjes, dit kan met een lepel of met behulp van een spuitzak.
Zet de glaasjes afgedekt 10 minuten in de koelkast (langer mag ook) om op te stijven.

Was de kersen.
Ontpit en halveer ze.
Verdeel vlak voor serveren de kersen over de glaasjes.
Garneer met witte chocoladerasp.

Bron

Keukenliefde

Serveertip

Ook heerlijk met aardbeien of een lekkere fruitsaus

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten