Glutenvrije cheesecake met karamel

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-09-2021
  • Glutenvrije cheesecake met karamel

    Glutenvrije cheesecake met karamel

    Glutenvrije cheesecake met karamel

Ook als je intolerant bent, kun je van 'n heerlijke cheesecake genieten. Deze is glutenvrij is net zo lekker als de originele!   


  •  

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
250 g koekjes (glutenvrij, naar keuze)
75 g gesmolten boter
500 g volle kaas (of halfvolle)
4 eieren
200 g suiker
40 g maïszetmeel
30 g amandelpoeder
1 vanillestokje

Voor de karamel :
150 g suiker
50 ml water
80 g room
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm en bakpapier

Bereidingswijze

1 Verkruimel de koekjes in een blender of plet ze met een deegrol. Smelt de boter en meng die met de kruimels.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een springvorm met bakpapier en bedek de bodem met de koekkruimels. Druk goed aan en laat even opstijven in de koelkast.
3 Maak intussen de vulling: splits de eieren. Klop de dooiers op met 150 g suiker, doe er de verse kaas bij. Voeg er dan het maïszetmeel, het amandelpoeder en het vanillemerg aan toe. Meng goed.
4 Klop de eiwitten op met de rest van de suiker en meng dit geleidelijk aan met het verse-kaasmengsel.
5 Giet de vulling over de bodem en bak 35 minuten in de oven. Laat afkoelen en zet een paar uur, of liever nog, een nacht in de koelkast.
6 Doe de suiker en het water in een steelpan en zet op het vuur. Wacht tot de suiker begint te karamelliseren, maar roer niet. Blus met de room en roer. Laat afkoelen.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten