Licht pittige pastasalade met mango en gerookte kip......
- Wereld, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Geen echt weer voor een salade momenteel. Deze stond echter voor zondag in een warm zonnetje op het menu. Maar doordat we een geweldige lunch met lokale wijnen hadden genoten bij : " De Helden van Helden " , omringd door trossen blauwe druiven van de zorgwijngaard , hebben we deze salade maar voor gezien gehouden en vandaag genoten.
Ingrediënten 2 personen
VOOR DE SALADE120 gram mini penne
1/2 bouillonblokje kip met minder zout
1 gerookte kipfilet in dunne plakjes
1 eetrijpe mango geschild in blokjes
1 tomaat in partjes
2 stuks bos ui in ringetjes
1 puntpaprika in reepjes
1/4 komkommer in luciferreepjes
1 rode peper zonder zaad in halve ringetjes
VOOR DE SAUS
1 volle el Griekse yoghurt
1 volle el (Belgische) mayonaise
zwarte peper, pikant paprikapoeder, en kerrie naar smaak
Benodigdheden
saladeborden, snijplank, mes en panBereidingswijze
Kook de penne met het halve bouillonblokje gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Giet af en spoel koud. Laat goed uitlekken.
Roer alles voor de saus door elkaar en proef, om zo nodig nog wat naar jouw smaak toe te voegen.
Verdeel de penne over 2 saladeborden en verdeel er de saus over. Roer zodanig door dat alle penne rondom een laagje saus heeft.
Verdeel er de luciferreepjes komkommer en paprika over. Vervolgens de mangoblokjes en als laatste de plakjes gerookte kip. Werk de salade verder af met de bosui ringetjes, reepjes rode peper , en nog een dessertlepel (Belgische) mayonaise .