Licht pittige pastasalade met mango en gerookte kip......

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-09-2021
  • Licht pittige pastasalade met mango en gerookte kip......

    Licht pittige pastasalade met mango en gerookte kip......

    Licht pittige pastasalade met mango en gerookte kip......

  • Licht pittige pastasalade met mango en gerookte kip......

    Licht pittige pastasalade met mango en gerookte kip......

    Licht pittige pastasalade met mango en gerookte kip......

  • Licht pittige pastasalade met mango en gerookte kip......

    Licht pittige pastasalade met mango en gerookte kip......

    Licht pittige pastasalade met mango en gerookte kip......

  • Licht pittige pastasalade met mango en gerookte kip......

    Licht pittige pastasalade met mango en gerookte kip......

    Licht pittige pastasalade met mango en gerookte kip......

  • Licht pittige pastasalade met mango en gerookte kip......

    Licht pittige pastasalade met mango en gerookte kip......

    Licht pittige pastasalade met mango en gerookte kip......

Geen echt weer voor een salade momenteel. Deze stond echter voor zondag in een warm zonnetje  op het menu. Maar doordat we een geweldige lunch met lokale wijnen  hadden genoten bij  :  "  De Helden van Helden  " , omringd door trossen blauwe druiven van de zorgwijngaard  , hebben we deze  salade maar voor gezien gehouden en vandaag genoten. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
VOOR DE SALADE

120 gram mini penne
1/2 bouillonblokje kip met minder zout
1 gerookte kipfilet in dunne plakjes
1 eetrijpe mango geschild in blokjes
1 tomaat in partjes
2 stuks bos ui in ringetjes
1 puntpaprika in reepjes
1/4 komkommer in luciferreepjes
1 rode peper zonder zaad in halve ringetjes

VOOR DE SAUS

1 volle el Griekse yoghurt
1 volle el (Belgische) mayonaise
zwarte peper, pikant paprikapoeder, en kerrie naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
saladeborden, snijplank, mes en pan

Bereidingswijze

Kook de penne met het halve bouillonblokje gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Giet af en spoel koud. Laat goed uitlekken.

Roer alles voor de saus door elkaar en proef, om zo nodig nog wat naar jouw smaak toe te voegen.

Verdeel de penne over 2 saladeborden en verdeel er de saus over. Roer zodanig door dat alle penne rondom een laagje saus heeft.

Verdeel er de luciferreepjes komkommer en paprika over. Vervolgens de mangoblokjes en als laatste de plakjes gerookte kip. Werk de salade verder af met de bosui ringetjes, reepjes rode peper , en nog een dessertlepel (Belgische) mayonaise .

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten