Aji

  • Amerikaans, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-09-2021
  • Aji

    Aji

    Aji

Aji is een Colombiaanse saus wat vaak gegeten wordt bij de empanada's of stukken vlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 7 personen
2 tenen knoflook
45 gram fijn gesneden koriander, inclusief steel
15 gram fijn gesneden peterselie, inclusief steel
40 gram gesneden bos ui
150 ml natuurazijn
2 tl bruine basterd suiker
100 ml water
Sap van een halve limoen
2 jus lepels olie
1 tl jalapeño poeder/ of 1 jalapeño peper zonder zaden
Halve vleestomaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer

Bereidingswijze

Snijd de knoflook in dunne plakjes
Meng de knoflook, koriander, peterselie en bosui door elkaar
Meng de natuurazijn, basterdsuiker, water, jalapeño (peper) poeder, limoensap en 1 jus lepel olie door elkaar
Voeg het kruiden mengsel bij het mengsel van de natuurazijn
Mix alle ingrediënten met de staafmixer fijn
Snijd de vleestomaat in kleine stukken
Voeg de tomaten toe aan de saus
Zet de saus weg tot gebruik

Serveertip

De saus kan je 1 week in de koelkast bewaren of in porties in vriezen
Als de saus te zuur is kan je er een schepje basterdsuiker aan toevoegen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten