Pei Daan met Jellyfish salade
- Chinees, Salade
- 60-120 min.
- Geplaatst op 27-09-2021
Typische feestelijke 'pittige' Chinese salade die je ook als hoofdgerecht kan serveren . Twee Chinese delicatessen gemixt in een salade. Kwal met stukjes gefermenteerde eenden ei en een verfrissende dressing.
Ingrediënten 6 personen
1 pak jellyfish1 komkommer
1 kleine wortel
15g zwarte zwammen
1 lente-uien
1 bosje koriander
3 duizendjarige eieren (pei daan) = gefermenteerde eendeneieren
Dressing :
60ml verse limoensap
1 el lichte sojasaus
2 el basterdsuiker
2 el vissaus
2 el Chinese rijstwijnazijn
1 à 2 sjalotjes
2 rode rawits ( kleine scherpe rode pepertjes)
3 knoflooktenen
Bereidingswijze
1 Snijd de rawits, sjalotjes en de knoflook fijn. Leg het in een kom gevolgd door de natte ingrediënten voor de dressing. Meng alles goed door en zet opzij.
2 Week de zwarte zwammen voor ca. 30 minuten. Haal de zwarte fungus eruit en spoel het af. Kook vervolgens de zwammen voor 5 à 8 minuten. Giet het water weg en spoel de zwammen onder koud water af en laat het uitlekken in en vergiet. Zet opzij.
3 Was de jellyfish grondig schoon. Laat het een uur wellen in het water en spoel het daarna schoon. Vervolgens leg je de jellyfish weer terug in een kom en giet je weer water bij. Herhaal deze stappen drie keer en elk uur.
4 Giet het water weg en laat de jellyfish uitlekken. Rol het vervolgens op en snijd het daarna in repen.
5 Zet een pan met water op en kook het water tot 80 graden. Leg de jellyfish erin en roer ca. 1 minuut. Giet het water weg en spoel de jellyfish af met koud water. Laat het uitlekken in een vergiet.
6 Snijd de komkommer, wortel en de lente-uien in repen. Snijd de koriander en de pei daan in grove stukken.
7 Meng de repen jellyfish, zwarte zwammen met groenten en kruiden in een kom. Schenk de dressing eroverheen. Leg de stukjes pei daan erin en strooi als laatste de sesamzaadjes eroverheen.
Bron
amazing oriental
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties