Gehaktballen met pindasaus

  • Chinees, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-09-2021
  • Gehaktballen met pindasaus

    Gehaktballen met pindasaus

    Gehaktballen met pindasaus

Heerlijk voorgerecht uit China.  Je kan het uiteraard ook als hoofdgerecht serveren .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Gehaktballen :

550g varkensgehakt
1 rode peper
1 ei
1 ui
2 knoflooktenen
2 el shao hsing kookwijn
2 el maïzena +120g extra maïzena
1 el oestersaus
1 el lichte sojasaus
¼ tl zout
¼ tl suiker
¼ tl witte peper
30g panko

Satésaus :
2 el satésaus van Kee's
1 el water
1 tl kecap manis
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 -Voeg 120 gram maïzena in een kom. Zet opzij.
- Verwijder de zaden uit de peper en snijd het daarna in fijne blokjes.
2 Meng in een kom alle ingrediënten voor het gehaktbal. Marineer het vlees voor minstens een uur.
3 Vorm balletjes van 20 gram en rol het daarna door de maïzena. Frituur de balletjes of bak ze in een pan tot ze gaar zijn.
4 Verwarm in een sauspan de satésaus, water en ketjap manis.
5 Schenk de satésaus over de balletjes heen.

Bron

amazing oriental

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten