Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst.....

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-09-2021
  • Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst.....

    Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst.....

    Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst.....

  • Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst.....

    Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst.....

    Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst.....

  • Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst.....

    Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst.....

    Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst.....

  • Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst.....

    Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst.....

    Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst.....

  • Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst.....

    Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst.....

    Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst.....

  • Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst.....

    Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst.....

    Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst.....

Normaliter ga ik voor vers voor alles en maak ik een boemboe ook zelf. Helaas kun je zonder staafmixer weinig...... die lag thuis op z'n plekje terwijl wij al ruim 10 dagen aan het genieten zijn van een tochtje door Nederland. Aldus een boemboe voor rendang rundvlees maar gekocht. Nood breekt wet..... 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
VOOR DE RENDANG BALLETJES

100 gram gemengd gehakt
100 gram rundergehakt
200 ml kokosmelk
1 el chili knoflookolie
1/2 ei los geklopt
1 1/2 volkoren beschuit verkruimeld
1 tl serehpoeder
peper naar smaak
1 teen knoflook uit de pers


VOOR DE SAUS

1 ui gesnipperd
1 teen knoflook uit de pers
200 ml kokosmelk
2 cm geraspte verse gember
1 el oestersaus
3/4 verpakking rendang voor rundvlees

EN VERDER

2 el gesnipperde koriander of bladpeterselie
120 gram basmatirijst
200 gram peulen gerist
1 bouillonblok minder zout groente
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, snijplank, mes, knoflookpers

Bereidingswijze

Kneed een mooi samenhangend geheel van alle ingrediënten van het gehakt en rol er balletjes van ( ter grootte van een walnoot)
Bak de balletjes rondom bruin in een el chiliknoflook olie ( of olie naar wens)

Haal de balletjes uit de pan en zet opzij.

Fruit de ui, knoflook en de gember in het overgebleven vet even aan en voeg dan de rendang toe. Roer door en laat even meebakken.
Voeg kokosmelk en de oestersaus toe en roer tot een egale massa. Dan gaan de balletjes erbij en laat dit geheel rustig 10 minuten pruttelen met het deksel op de pan.

Kook ondertussen de peultjes gaar in water met een 1/2 bouillonblokje en eveneens de rijst volgens de beschrijving op de verpakking in de andere helft van het bouillonblokje .
Serveer de rendangballetjes op de rijst met peultjes en bestrooi met koriander.

Serveertip

Mocht de saus te erg indikken voeg dan wat kookwater van de peultjes toe.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten