Kokospannenkoekjes (flensjes)

  • Nederlands, Tussendoortje
  • > 120 min.

Ik ben gek op pannenkoeken, maar wilde eens iets anders proberen. Omdat ik kokos erg lekker vind heb ik dus op internet gezocht naar recepten van kokospannenkoekjes. Een aantal recepten vond ik interessant, heb die samengevoegd en er mijn eigen invulling aan gegeven. 
Ik maak meestal kleine pannenkoekjes in een koekenpan met een 18 cm doorsnee en gebruik dan ook een kleine soep opscheplepel voor het beslag. Afhankelijk van hoeveel beslag je gebruikt is dit recept goed voor 16 tot 18 kleine pannenkoekjes. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 ml kokosmelk
100 tot 150 ml water
225 gram bloem
75 gram geraspte kokos
3 eieren
halve theelepel (of naar smaak) zout (optioneel)
boter of olie om in te bakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender
spatel
soep opscheplepel
koekenpan
steelpannetje met een laagje kokend water
bord

Bereidingswijze

1. Doe de eieren, de kokosmelk en 100 ml water in de blender. Deksel erop en gedurende 1 minuut op lage stand laten mengen.
2. Neem daarna tijdens het mengen de deksel voorzichtig van de blender en voeg langzaam de bloem, de kokosrasp en eventueel het zout toe.
3. Deksel weer op de blender doen en gedurende 2 minuten op hoogste stand laten mengen. Je krijgt een vrij dik beslag. Vindt je het beslag te dik, voeg dan beetje bij beetje wat water toe totdat je de gewenste beslagdikte hebt.
4. Zet intussen de koekenpan op de hittebron en laat de pan goed heet worden. Ik laat mijn koekenpan altijd eerst heet worden op een grote gaspit en wanneer de pan goed heet is zet ik hem op de kleinste gastpit op de hoogste stand.
5. Doe wat boter of olie in de koekenpan en bak de pannenkoekjes in circa 3,5 minuut gaar: eerst 2 minuten aan de ene kant, dan omdraaien en 1,5 minuut aan de andere kant.
LET OP: De pannenkoekjes blijven wat lichter van kleur.
6. Zet een steelpannetje met koken water naast je op het gasfornuis en plaats er een bord op. Leg de gebakken pannenkoekjes op het bord.

Bron

Internet

Serveertip

Deze pannenkoekjes kun je met allelei zoete lekkernij beleggen of zelfs besprenkelen met pina colada likeur. Maar je kunt ze ook als wrap gebruiken met hartige of pittige gerechten, bijvoorbeeld met Indiase kipkerrie en sla. Laat je fantasie erop los.

Eet smakelijk.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

RudolfZwaaf avatar
RudolfZwaaf

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten