Gehaktschotel met puree
- Belgisch, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 26-09-2021
Makkelijk en lekker
Bereidingswijze
-Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.
-Giet ze af, voeg een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat toe en stamp fijn.
-Schil de wortelen en snijd ze in dunne plakjes.
-Smelt een klontje boter in een grote pot en doe er de plakjes wortel in. Voeg een snuifje suiker en een scheutje water toe. Stoof de wortelen gaar.
-Stoof in een andere pan de spinazie in een klontje boter. Kruid met peper en zout.
-Snipper de ui fijn en bak ze glazig in een klontje boter. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het samen met de ui. Kruid met peper en zout.
-Neem een grote ovenschaal en doe er het gehakt in.
-Schep de worteltjes en de spinazie erbovenop en eindig met een laag puree. Bestrooi de puree met gemalen kaas.
-Plaats de ovenschotel een halfuurtje op 180 graden in de oven.
-Gratineer de laatste 5 minuten de geraspte kaas goudbruin.
Bron
njam
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties