Gepofte aardappel gevuld met zuurkool en stukjes rookworst
- Frans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Als hoofdgerecht of als bijgerecht ... Ook interessant als winter BBQ , maar dan omwikkelen in aluminiumfolie.
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 185°C.
-Leg de aardappelen op een bakplaat, prik bovenaan gaatjes in de aardappel met een vork of mes. Plaats de aardappelen gedurende 55-60 minuten in de oven of tot je er met een mes kan in glijden.
-Verwarm de zuurkool in een steelpannetje en kruid met garam massala, chilivlokken en een snuifje zout.
-Snijd de rookworst in stukjes of plakjes en bak deze krokant in een scheutje olijfolie.
-Haal de gare aardappelen uit de oven, maak een insnijding in de bovenkant en duw een beetje open.
-Beleg elke aardappel met een beetje zuurkool en gebakken rookworst.
Serveer met een beetje zure room en grove mosterd.
Bron
lekker van bij ons