Gepofte aardappel gevuld met zuurkool en stukjes rookworst

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-09-2021
  • Gepofte aardappel gevuld met zuurkool en stukjes rookworst

    Gepofte aardappel gevuld met zuurkool en stukjes rookworst

    Gepofte aardappel gevuld met zuurkool en stukjes rookworst

Als hoofdgerecht of als bijgerecht ... Ook interessant als winter BBQ , maar dan omwikkelen in aluminiumfolie.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grotere vastkokende aardappelen
6 steeltjes bieslook
250 g bereide zuurkool
1 rookworst
1 tl garam massala
½ tl chili vlokken
olijfolie
peper en zout
zure room
grove mosterd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 185°C.
-Leg de aardappelen op een bakplaat, prik bovenaan gaatjes in de aardappel met een vork of mes. Plaats de aardappelen gedurende 55-60 minuten in de oven of tot je er met een mes kan in glijden.
-Verwarm de zuurkool in een steelpannetje en kruid met garam massala, chilivlokken en een snuifje zout.
-Snijd de rookworst in stukjes of plakjes en bak deze krokant in een scheutje olijfolie.
-Haal de gare aardappelen uit de oven, maak een insnijding in de bovenkant en duw een beetje open.
-Beleg elke aardappel met een beetje zuurkool en gebakken rookworst.

Serveer met een beetje zure room en grove mosterd.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten