Ikan ketjap Manis

  • Indisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-09-2021
  • Ikan ketjap Manis

    Ikan ketjap Manis

    Ikan ketjap Manis

  • Ikan ketjap Manis

    Ikan ketjap Manis

    Ikan ketjap Manis

  • Ikan ketjap Manis

    Ikan ketjap Manis

    Ikan ketjap Manis

  • Ikan ketjap Manis

    Ikan ketjap Manis

    Ikan ketjap Manis

Een heerlijk stukje kabeljauw eens op een heel andere wijze klaargemaakt. Helaas was dit recept onvolledig en heb ik zelf maar uitgezocht waar en wanneer de ketjap moest worden toegevoegd. Lekker met rijst en pittig gebakken spitskool.

Aziatische-spitskool-uit-de-wok

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 stuks kabeljauwhaas circa 150 gram
olie
1 1/2 el ketjap manis
1 teen knoflook gesnipperd
1/2 el citroensap
1 tl djahé
1 tl laos
1 tl sambal badjak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, mes, pan

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak de kabeljauwhaas lichtbruin en gaar. Haal de vis uit de pan en hou deze warm op een bord , waarop keukenpapier om te laten uitlekken.
Fruit de knoflook zachtjes in het over gebleven vet. Voeg citroensap, zout, sambal , djahé en laos toe en fruit even mee. Voeg de ketjap toe. Roer door en leg de vis i nog even in de pan . Serveer de vis en overgiet deze met de jus.

Serveer de vis met rijst en groente naar keuze, of kies voor de Oosterse spitskool.

Bron

Indische gerechten, eigen tekst , foto's en kleine aanpassing

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten