Cottage pie met gehakt en bloemkoolpuree

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-09-2021

Heerlijk koolhydraatarme cottage pie. De bloemkoolpuree proeft net als aardappelpuree. Doet mij terugdenken aan de eerste keren toen ik dit gerecht at bij mijn gastgezin in Engeland.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Gehakt:
- 400 g rundergehakt
- 1el olijfolie
- grote ui, gesnipperd
- 1wortel fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes of 4 tomaten en een blik tomatenpuree
- 2,5 dl runder- of groentebouillon
- 2 laurierbladeren
- 4 el worcestersaus

Bloemkoolpuree:
- 1 bloemkool, in roosjes gebroken
- 1 eidooier
- scheut olijfolie
- zout
- peper
- nootmuskaat

Voor erbij:
- diepvries doperwten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-braadpan
-keukenmachine of staafmixer
- ovenschaal

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Bak in een grote braadpan het gehakt mooi rul en bruin. Maak eventuele klonten met een houten lepel zo los mogelijk.
- Haal het vlees uit de pan. Voeg de ui toe en bak ze op niet te hoog vuur zacht. Voeg nu de wortel en knoflook toe en bak deze mee tot hij begint te geuren.
- Voeg de overige ingrediënten toe en doe het gehakt terug in de pan. Meng alles.Zet het vuur laag en laat alles een halfuur sudderen. Roer het mengsel af en toe door om aanbakken te voorkomen.
- Maak ondertussen de bloemkoolpuree. Stoom de roosjes tot ze zacht zijn en laat ze uitdampen. Pureer ze in een keukenmachine of met de staafmixer .
-Voeg met draaiende motor de eidooier en scheutje olie toe.
- Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- wanneer purree erg dun is zet nog even op laag vuur en roer door.
- Neem een flinke ovenschaal en schep daar het gehakt in.Strijk het glad en spreid er de puree gelijkmatig over. Zet het gerecht 30 minuten in de oven voor een goudbruine korst.
- kook ondertussen doperwten 5 min. Serveer dit naast de pie.

Bron

Boek: koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk (De Real Meal Revolutie)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten