Stoofpotje van rog met spinazie en tomaat

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-09-2021
  • Stoofpotje van rog met spinazie en tomaat

    Stoofpotje van rog met spinazie en tomaat

    Stoofpotje van rog met spinazie en tomaat

Lekker stoofpotje met de vis van 2021 ! Lekker met brood of aardappelpuree

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g rog (filet, in 4 porties)
1 blik tomatenblokjes (400 g
300 g jonge spinazie (gespoeld)
basilicumhandje
4 ansjovisfilets
4 takjes verse rozemarijn
20cl droge witte wijn
2 knoflook teentjes
1 sjalot
olijfolie
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Snipper de knoflok en de sjalot. Fruit ze aan in olijfolie en doe er de tomatenblokjes en de witte wijn bij. Laat even koken. Laat de spinazie kort meestoven. Breng op smaak met peper en zout.
2 Kruid de rogfilet aan de kans waar het vel zat, rol op en leg er een ansjovisje omheen. Steek vast met een prikker en stop een takje rozemarijn onder het ansjovisje.
3 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de groenten over 4 ovenschaaltjes en leg er wat blaadjes basilicum bij. Leg in elk schaaltje een rolletje rog. Besprenkel de vis en de groenten met wat extra olijfolie en zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten