Simpele, zelfgemaakte pasta bolognese.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-09-2021

Dit recept heb ik gemaakt met restproducten uit de koelkast, simpel maar lekker. Tevens ook kosten-besparend!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 500 gram pasta (Bij voorkeur een pastasoort zoals Penne of Spaghetti)
- 500 gram gehakt (bij voorkeur rundergehakt)
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 uien
- 3-5 teentjes knoflook
- 500 milliliter Tomatensaus (Of 6 tomaten)
- Basilicum (Bij voorkeur vers)
- Tijm (Bij voorkeur vers)
- Peterselie (Bij voorkeur vers)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Grote pan (Bij voorkeur een hapjespan of vergelijkbaar)
- Knoflookpers (Optioneel)

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Snijd de uien in blokjes of reepjes.
- Pers de knoflook, of snijd deze zo fijn mogelijk.
- Snijd de basilicum, peterselie en tijm zo fijn mogelijk.
- Indien tomaten zijn gekozen, puree deze tot tot een pasta.

Bereiding:
1. Zet de koekenpan/hapjespan/wok op laag vuur, doe hierbij ook de olijfolie.
1.1 Zet tevens de kookpan met voldoende water en een genereuze hoeveelheid zout op hoog vuur.
2. Fruit de uien-blokjes/reepjes voor ongeveer 5 minuten of tot deze goudgeel en glazig zijn.
3. Voeg eventueel een scheut witte of rode wijn eraan toe om het af te blussen, voeg hierna dan het gehakt eraan toe.
4. Wanneer het gehakt rul is, voeg hierbij dan de tomatensaus.
5. Voeg hierbij de basilicum, tijm, peterselie en knoflook.
5.1 Indien gewenst, voeg peper/zout naar smaak toe.
6. Als u ervoor kiest om de pasta aan de saus toe te voegen, zorg er dan voor dat deze nog niet volledig doorkookt is (al dente).

Het gerecht is nu klaar om te serveren (Doe dit snel want heet is het lekkerst!).

Serveertip

Indien gewenst, bestrooi de pasta met geraspte kaas.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten