Vegan chocoladekokosijs

  • Internationaal, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-09-2021
  • Vegan chocoladekokosijs

    Vegan chocoladekokosijs

    Vegan chocoladekokosijs

  • Vegan chocoladekokosijs

    Vegan chocoladekokosijs

    Vegan chocoladekokosijs

Ik heb dit recept voor het eerst voor mijn gezin gemaakt. Mijn broer is veganistisch en ik houd zelf erg van chocolade. Ze vonden het heerlijk! Mijn vriendinnen vinden het zelfs zo lekker dat ze het elk jaar voor hun verjaardag vragen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1/2 l creamy kokosmelk ( met zoveel mogelijk vet)
- 110 (riet)suiker
- 70g cacao,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- pannetje
- garde of mixer
- evt. Ijsmachine (niet noodzakelijk)

Bereidingswijze

1. Doe een beetje kokosmelk samen met de suiker in een pan en laat de suiker op middelhoog vuur oplossen. Haal de pan van het vuur.
2. Meng het suikermengsel met de rest van de (koude/kamertemperatuur) kokosmelk.
3. Voeg de cacao toe aan het mengsel en laat even afkoelen in vriezer
4. Doe mengsel in de ijsmachine voor extra romig effect of zet het meteen in de vriezer.
5. Vries in voor 5-7 uur of tot het mengsel hard geworden is.
6. Snijd het ijs met scherp mes in stukken en serveer!
*TipJe kunt dit mengsel ook in ijsvormpjes gieten voor ijslolly's.
Kleine porties is het sneller bevroren

Bron

sharelovenotsecrets.com

Serveertip

Haal 30 -60 min voor serveren uit de vriezer. Het ijs is erg hard en moet gesneden worden op een plank.
Garneer met eat fruit of maak chocolade garnering om het wat chiquer te serveren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten