CHOCOLADE KOEKJES MET HAZELNOTEN EN PECANNOTEN

  • Wereld, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-09-2021

Heerlijjke brosse chocolade koekjes met hazelnoot en/ of pecan noten 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
225 gram ongezouten roomboter
150 gram witte basterdsuiker
8 gram vanillesuiker
1 eidooier
280 gram bloem
snuf zout
3 el cacao
75 gram hazelnoten, grof gehakt
75 gram pecannoten, grof gehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Folie

Bereidingswijze

Klop boter, suiker en vanillesuiker romig.
Voeg het eidooier toe en meng er doorheen.
Voeg bloem en zout en cacao toe en meng tot een stevig deeg.
Voeg als laatst de noten toe, zorg dat deze goed door het deeg verspreid zitten.
Maak een rol van het deeg en wikkel deze in folie.
Vorm de rol tot een driehoek of een andere vorm die jij leuk vindt.
Om een driehoek te maken gebruikte ik twee deegschrapers.
Als de rol deeg de gewenste vorm heeft leg je hem minimaal 3 uur in de koelkast.
Als de rol deeg goed gekoeld is, wikkel je het folie eraf en snij je met een scherp mes de rol deeg in plakken. Mijn plakken waren iets dikker dan een halve centimeter.
Ze zijn nu nog goed koud dus het is niet nodig om ze nogmaals in de koelkast te zetten.
Als je de koekjes over meerdere bakplaten verdeelt, zou ik de koekjes die nog niet de oven in gaan wel weer even in de koelkast zetten.
Bak de koekjes in 18 minuten op 190 °C (boven- en onder warmte) gaar.
TIPS
Wat ook heel handig is: vries de rol koekjesdeeg in (eventueel al in plakken gesneden) en bij onverwachte visite pak je de hoeveelheid deeg die je nodig hebt.
Even bakken en je hebt heerlijke verse warme koekjes voor de visite!

Bron

Laura

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten