Kip met appeltjes en calvados

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-09-2021
  • Kip met appeltjes en calvados

    Kip met appeltjes en calvados

    Kip met appeltjes en calvados

Lekker herfst recept uit Frankrijk 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kip (in 8 stukken)
2 sjalotten
2 friszure appels (bv. Boskoop)
citroensap
2 laurierblaadjes
3 tijm takjes
10 cl room
20 cl gevogeltebouillon
15 cl cider
2 cl calvados
2 el bloem
1 el suiker
3 el koolzaadolie
boter
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Snij de sjalotten in ringen en stoof ze glazig in olie. Neem ze uit de pan.
2 Bak de kip rondom aan in de pan. Neem uit de pan en hou apart. Zet de dampkap uit en doe de calvados in de pan. Flambeer.
3 Strooi er, als de vlammen gedoofd zijn, de bloem bij en laat al roerend lichtbruin kleuren. Schenk er cider en bouillon bij en laat indikken.
4 Doe de sjalot, kip, laurier en tijm weer in de pan. Laat 40 minuten zacht garen.
5 Schil intussen de appelen en snij ze in fijne partjes. Verhit wat boter in een pan, strooi er de suiker in en laat lichtjes kleuren zonder te roeren. Doe er de appels bij en bak 2 minuten. Neem van het vuur en hou apart.
6 Doe er de appels 5 minuten voor het einde van de gaartijd bij. Roer er de room door en kruid met citroensap, peper en zout.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten