Gevulde fazant met appeltjes

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-09-2021
  • Gevulde fazant met appeltjes

    Gevulde fazant met appeltjes

    Gevulde fazant met appeltjes

Lekker en makkelijk fazanten recept . 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 fazanten (elk 800 g)
12 appelen
2 sjalotten
3 takjes verse salie
25 cl droge witte wijn
25 cl gevogeltebouillon
peper
zout
boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
appelboor

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 160°C. Schil 6 appelen voor de vulling, verwijder de klokhuizen en snij in blokjes. Pel en snipper de sjalotjes. Hak de salie grof en meng met de appelen en de sjalot. Kruid de vulling met peper en zout.
2 Kruid de fazanten aan de binnen- en buitenkant met peper en zout. Vul ze met het appelmengsel en bind de pootjes vast met keukentouw. Hou nog een beetje van de vulling apart.
3 Bak de fazanten rondom goudbruin, leg ze in een ovenschaal. Roerbak de rest van de vulling in de braadjus. Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen. Blus met de gevogeltebouillon. Giet het bij de fazanten en zet 1 uur afgedekt in de voorverwarmde oven. Bedruip ze geregeld met de bouillon.
4 Boen de rest van de appelen schoon en verwijder met een appelboor het klokhuis. Schep er een vlokje boter in en schuif de appels 30 minuten mee in de voorverwarmde oven.
5 Breng de saus op smaak met peper en zout. Knip het keukentouw weg. Haal de pootjes van de fazant en snij er de borstfilets af. Serveer het vlees met de ovenappelen en de saus.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten