Calvadosappelen met mascarponecrème

  • Frans, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-09-2021
  • Calvadosappelen met mascarponecrème

    Calvadosappelen met mascarponecrème

    Calvadosappelen met mascarponecrème

Een stevig, maar lekker nagerecht , dat eenvoudig te bereiden is 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 citroen (sap en fijngeraspte schil)
4 appelen (uitgeboord en in dunne schijfjes van 4 mm)
50 ml bloemsuiker
50 ml bruine rietsuiker
1 vanillestokje (gespleten en met de zaadjes eruit geschraapt)
200 g mascarpone
2 el calvados
1 tl Kaneel Gemalen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
appelboor

Bereidingswijze

1 Snijd de appelen in ringen, dop ze in de bruine rietsuiker en gril ze tot ze zacht zijn. Voeg enkele druppels calvados toe en laat de appelringen afkoelen
2 Meng het citroensap en de fijngeraspte schil met de mascarponekaas, de bloemsuiker, het vanillestokje en de kaneel-kruiden tot een crème.
3 Doe de appelen en de mascarponecrème in laagjes in een glas en dien op.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten