ovenschotel gnocchi met spinazie en kip

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-09-2021

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500g gnocchi di patate, 125g gerookte spekjes, 600g verse spinazie, 2 tomaten, 1 ui, 2 tenen knoflook, klein blikje tomatenpuree, 400g kippendijfilet in blokjes, 500g gezeefde tomaat, creme fraiche, kippenbouillonblokje, olijfolie, 1el oregano, 1 el basilicum, 1/2 tl chilivlokken, 1 tl paprikapoeder, peper en zout naar smaak, 50g geraspte kaas.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

Bak de gnocchi in een koekenpan tezamen met de spekjes in circa 15 gaar.
Fruit in een andere pan de genipperde ui en voeg geperste knoflook toe. Voeg de kippendijfilet blokjes toe en bak op hoog vuur. Wanneer de kip aangebraden is de tomatenpuree op matig vuur even meebakken en de daarna de gezeefde tomaat toe voegen. Het bouillonblokje er boven verkruimelen en naar smaak de orengano, basilicum, paprikapoeder en chilivlokken toevoegen. 2 el creme fraiche erdoor roeren.
Bak of wok de spinazie totdat deze geslonken is, pers knoflook erboven uit. Voeg peper uit de pepermolen naar smaak toe. Haal uit de pan en laat uitlekken. Snij klein en voeg een eetlepel creme fraiche toe.Meng goed door elkaar.
Snijd de tomaten in plakken en verwijder de zaden.
Doe de gebakken gnocchi in de ovenschotel. Verdeel daaroverheen de tomatenplakjes. Verdeel de spinaziecreme erover en daarover de kip met saus. Verdeel de gerapte kaas er over en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden af in 25 minuten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten