Gebakken lotuswortel
- Japans, Bijgerecht
- 20-30 min.
Je kan de lotuswortel ook kopen kant en klaar kopen in de diepvries( geschild en gesneden)...zie foto. De lotuswortel wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken. Je kunt de wortel koken, bakken en frituren. Door de knapperige structuur zijn ze heerlijk in salades en in kruidensoepen. In dit gerecht maken we er gelijk een saus bij zodat het eventueel als hoofdgerecht gegeten kan worden .
Ingrediënten 4 personen
850g lotuswortel8 teentjes knoflook
1 rode Spaanse peper
Sausmix :
2 el oestersaus
½ tl bouillonpoeder
250 ml warm water
¼ tl zout
¼ tl suiker
1 el azijn
2 tl sesamolie
1 el Shaoxing rijstkookwijn
peper, naar smaak
Bereidingswijze
1 Snijd de lotuswortel in dunne plakken en de knoflook fijn. Snijd ¾ deel van de peper in fijne blokjes, de overige deel snijd je in reepjes.
2 Verwarm olie in een pan en voeg de lotuswortel en de knoflook toe. Bak ze gedurende 3 minuten. Voeg vervolgens de sausmix toe en roerbak totdat ze zacht zijn.
3 Strooi de fijngesneden peper erbij.
4 Dit gerecht kan je koud of warm serveren.
Bron
amazing oriental
Serveertip
De lotuswortel wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken. Je kunt de wortel koken, bakken en frituren. Door de knapperige structuur zijn ze heerlijk in salades en in kruidensoepen.