Sesamgranola met yakult-yoghurt

  • Belgisch, Ontbijt
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-09-2021
  • Sesamgranola met yakult-yoghurt

    Sesamgranola met yakult-yoghurt

    Sesamgranola met yakult-yoghurt

Genoeg van elke dag hetzelfde ontbijt? Begin de dag dan eens met granola van sesamzaad. Yakult-yoghurt erbij, goedemorgen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
20 g kokosolie
1 el 100% pindakaas naturel
50 ml ahornsiroop
75 g grove havermoutvlokken
30 g amandelschaafsel
30 g sesamzaad
1 tl kaneel
600 g Griekse yoghurt (5% vet)
260 ml Yakult Original
150 g verse blauwe bessen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de kokosolie en klop in een kom met de pindakaas en ahornsiroop door elkaar. Meng in een andere kom de havervlokken met het amandelschaafsel, sesamzaad, de kaneel en een snufje zout.
2 Meng voor de granola met een spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven en laat 15 min. afkoelen.
3 Meng ondertussen de yoghurt met de Yakult en verdeel over diepe kommen. Verdeel de granola en de blauwe bessen over de yoghurt.

Maak extra veel granola en bewaar in een luchtdichte pot met deksel (ca. 1-2 weken).

Bron

ah

Serveertip

Maak extra veel granola en bewaar in een luchtdichte pot met deksel (ca. 1-2 weken).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten