Plaattaart met zoete aardappel, rode biet en feta

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-09-2021
  • Plaattaart met zoete aardappel, rode biet en feta

    Plaattaart met zoete aardappel, rode biet en feta

    Plaattaart met zoete aardappel, rode biet en feta

Een lekkere variant op quiche.=18pxJe kan voor deze taart ook andere soorten deeg gebruiken: kant-en-klaar pizzadeeg, bladerdeeg of filodeeg bijvoorbeeld. Serveer met een salade naar keuze.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rol kruimeldeeg (liefst rechthoekig)
1 zoete aardappel
250 g rode biet (voorgekookt)
2 rode uien
125 g feta
125 verse geitenkaas
3 el bieslook (gesnipperd)
2 el oregano (gesnipperd)
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het kruimeldeeg, snij het eventueel tot een rechthoek en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de geitenkaas met de bieslook, oregano, peper en zout en bestrijk er het deeg mee.
2 Schil de zoete aardappel en snij in dunne plakjes. Snij de rode bieten in plakjes. Pel de rode uien en snij in ringen. Leg afwisselend zoete aardappel, rode biet en ui dakpansgewijs op de bodem. Kruid met peper en zout en gaar 10 minuten in de oven.
3 Verbrokkel de feta. Strooi de helft ervan over de plaattaart en bak nog eens 10 minuten in de oven. Serveer de plaattaart met de rest van de feta.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten