Kruidensalade met gepofte bietjes en geitenkaas uit de oven

  • Belgisch, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-09-2021
  • Kruidensalade met gepofte bietjes en geitenkaas uit de oven

    Kruidensalade met gepofte bietjes en geitenkaas uit de oven

    Kruidensalade met gepofte bietjes en geitenkaas uit de oven

=18pxMet het trio geitenkaas, tijm en honing zit je altijd goed. Citroentijm past door het frisse aroma perfect bij aardse bietjes. Leuk om in je tuin te hebben staan ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
een handje verse kruiden (dille, dragon, munt en peterselie)
3 rode bieten
4 citroentijm takjes
1 tl sinaasappelschil (geraspte)
100 g geitenkaas
olijfolie
peper en zout

Voor de dressing :
1 el porto
1 el honing
2 el balsamicoazijn
3 el olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
aluminiumfolie

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Wikkel de rode bietjes afzonderlijk in aluminiumfolie en zet ze in de oven tot ze gaar zijn. Dat kan 1 uur à 1,5 uur duren, afhankelijk van de grootte. Je moet erin kunnen prikken. Laat ze afkoelen.
2 Strooi de geraspte sinaasappelschil, de citroentijm en wat olijfolie over de geitenkaas. Gaar 10 minuten in de oven.
3 Maak de dressing. Meng alle ingrediënten en kruid met peper en zout.
4 Spoel en droog de verse kruiden. Pel de bietjes en snij in partjes. Lepel de dressing over de bietjes en de kruidensalade.

Serveer de warme geitenkaas met de bietjes en de kruidensalade. Lekker met brood!

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten