Ajam Roedjak ( kippendijen gestoofd in mild-pittige kokosmelk saus)

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-09-2021
  • Ajam Roedjak ( kippendijen gestoofd in mild-pittige kokosmelk saus)

    Ajam Roedjak ( kippendijen gestoofd in mild-pittige kokosmelk saus)

    Ajam Roedjak ( kippendijen gestoofd in mild-pittige kokosmelk saus)

  • Ajam Roedjak ( kippendijen gestoofd in mild-pittige kokosmelk saus)

    Ajam Roedjak ( kippendijen gestoofd in mild-pittige kokosmelk saus)

    Ajam Roedjak ( kippendijen gestoofd in mild-pittige kokosmelk saus)

  • Ajam Roedjak ( kippendijen gestoofd in mild-pittige kokosmelk saus)

    Ajam Roedjak ( kippendijen gestoofd in mild-pittige kokosmelk saus)

    Ajam Roedjak ( kippendijen gestoofd in mild-pittige kokosmelk saus)

  • Ajam Roedjak ( kippendijen gestoofd in mild-pittige kokosmelk saus)

    Ajam Roedjak ( kippendijen gestoofd in mild-pittige kokosmelk saus)

    Ajam Roedjak ( kippendijen gestoofd in mild-pittige kokosmelk saus)

  • Ajam Roedjak ( kippendijen gestoofd in mild-pittige kokosmelk saus)

    Ajam Roedjak ( kippendijen gestoofd in mild-pittige kokosmelk saus)

    Ajam Roedjak ( kippendijen gestoofd in mild-pittige kokosmelk saus)

  • Ajam Roedjak ( kippendijen gestoofd in mild-pittige kokosmelk saus)

    Ajam Roedjak ( kippendijen gestoofd in mild-pittige kokosmelk saus)

    Ajam Roedjak ( kippendijen gestoofd in mild-pittige kokosmelk saus)

Dit eenvoudige gerecht , waarvoor ik alle ingrediënten voorradig had, viel bijzonder goed in de smaak. Ik vond de hoeveelheid taugé, die ik nog had liggen een passend ingrediënt om aan deze Indische stoof de laatste 2-3 minuten toe te voegen. Alle ingrediënten heb ik op gevoel voor 2 personen aangepast.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 g kipdijfilet
250 ml kokosmelk
3 tenen knoflook
2 sjalotten
2 salamblad (Indisch laurier)
1 -2 rode peper met of zonder zaad en zaadlijsten.
1 stengel sereh gekneusd
2 el ketjap manis
1 el of bruine suiker
2 tl laos
1 tl trassi
1 tl kurkuma
1 tl ketoembar
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer en hapjespan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Maal met de staafmixer een smeuïge boemboe van de sjalot, knoflook , peper, laos, kurkuma , trassi , ketoembar en een een flinke scheut olie .

Fruit de boemboe in een klein scheutje olie 2-3 minuten op zacht vuur. Voeg de bruine basterdsuiker toe , alsmede de ketjap en meng dit door de boemboe.
Schenk er 150 ml water en 250 ml kokosmelk bij en breng dit geheel al roerend aan de kook. Voeg de kippendijen toe met de laurierbladeren en de sereh en stoof de kippendijen in een uur gaar met het deksel schuin op de pan. Als het vlees uit elkaar valt is het klaar om te serveren met rijst en eventueel een zoetzure komkommersalade .

Bron

Aangepast gerecht van Smaakmenutie , eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten