Vers gemaakte Salsa

  • Biologisch, Saus/dressing
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-09-2021

Een heerlijke salsa, die overal bij te gebruiken is. Het is te gebruiken op een geroosterd stokbrood, als bruschetta of te gebruiken, wanneer je het pureert als dipsaus bij tortilla's.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 tomaten of 250 Gr Kerstomaatjes
1 ui
1 rode peper
2 tenen knoflook
Sap van een citroen
Zout
Peper
Olijfolie
Honing of suiker om te zoeten
Verse kruiden, zoals oregano, bieslook, basilicum of koriander
Mag ook gedroogde kruiden zijn.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven of koekenpan
Staafmixer

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden
Snij de tomaten in stukken en rooster de tomaten helften 45 minuten in de oven in olie peper, zout en knoflookschijfjes (draai alles af en toe om) Kerstomaatjes zijn sneller.
Als alternatief kan je alles in een grote koekenpan smoren
Smoor ondertussen een gesnipperde ui en een gesnipperde rode peper in wat olie zacht
Meng de tomaten met het uien-rodepeper mengsel. Voeg een eetlepel citroensap toe en laat nog even sudderen.
Breng op smaak met wat honing of suiker als je nog een zoetje mist.
Voeg verse of gedroogde kruiden naar smaak toe.

Bron

Tuinseizoen

Serveertip

Doe de dip in een wekpot en zet het in de koelkast. Het is dan een aantal weken te gebruiken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten