Kibbelingen

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-09-2021
  • Kibbelingen

    Kibbelingen

    Kibbelingen

Makkelijk en oh zo lekker met zelfgemaakte dipsaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de kibbelingen :

800 gram kabeljauw
1 eetlepel viskruiden
2 eierdooiers
200 gram bloem
2 deciliter bruiswater
peper
zout

Voor de dipsaus :
2 eetlepels mayonaise
6 eetlepels plattekaas
2 eetlepels kappertjes
1 ei (gekookt, geprakt)
2 lente-uitjes (fijngesneden)
1 theelepel peterselie (fijngehakt)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Meng alle ingrediënten voor de dipsaus en kruid met peper en zout. Werk af met de peterselie. Zet koel.

-Verwarm de friteuse. Snij de kabeljauw in repen. Kruid met peper en zout.

-Doe de eidooiers, de bloem en de viskruiden in een kom en schep om. Voeg daarna het bruiswater beetje bij beetje toe en roer tot een mooi beslag. Haal de kabeljauwreepjes door het beslag.

-Bak de kabeljauw goudbruin in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer er de dipsaus bij.



Bron

spar

Serveertip

Het beslag voor kibbeling kun je ook met melk maken, maar het beste resultaat krijg je met spuitwater of bier. Het aanwezige koolzuurgas maakt je beslag lekker luchtig waardoor je kan genieten van een extra krokant korstje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten